perjantai 9. toukokuuta 2014

Nälkäpeli on väkivaltaan yllyttävä elokuva.

Hyvin suositussa Nälkäpeli-elokuvassa lapset menevät taistelu areenalle tappamaan toisiaan, koko elokuva on pelkää väkivaltaa. Lapset ovat tulleet paljon väkivaltaisemmiksi nähdessään elokuvan. Jo ennen elokuvan julkaisua pelättiin, että se ei ole hyväksi, sillä kirja johon se perustuu on myös väkivaltainen ja raaka, eikä kenenkään pitäisi lukea sitä.
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02167/hunger-games_2167652b.jpg
 Tässä on lainaus eräästä elokuvasta kertovasta uutisesta:

"Fox News uutisoi sivullaan, miten sekä vanhemmat että psykologit ovat huolissaan Nälkäpeli-elokuvan vaikutuksista nuoriin katsojiin. Samalla, kun vanhemmat eivät halua kieltää lapsiltaan elokuvaa, he eivät myöskään halua antaa lupaa katsoa elokuvaa, missä nuoret tappavat nuoria.
Nälkäpeli-elokuva perustuu kirjailija Suzanne Collinsin samannimiseen menestystrilogiaan, joka on suosittu etenkin nuorten lukijoiden keskuudessa. Elokuvassa julma hallinto keksii kapinoiville kansalaisille rangaistukseksi Nälkäpelin, missä nuoret tappavat toisiaan voittaakseen pelin.
Psykologien mukaan vanhemmilla on syytä olla huolissaan. Heidän mukaan on täysin kaksi eri asia, jos nuori lukee nuorten väkivaltaisesta kuolemasta tai jos hän näkee saman asian visuaalisesti isolta valkokankaalta. Psykologien mukaan elokuva saattaa siis olla nuorelle vahingollinen.
Kehityspsykologi Shoshana Dayanim kertoo Fox Newsille, että elokuva, jonka suositusikäraja on 13 vuotta, sisältää yli 20 kuolemaa.
- Nuoremmat lukijat eivät välttämättä ole ymmärtäneet kirjojen sisältämää väkivaltaa. Elokuvakokemus on täysin erilainen. Siitä tulee todellinen, ja kokemus voi olla nuorille kauhistuttava, psykologi kertoo.
Psykologi tietää myös vanhempien ongelman kieltää lapsiltaan elokuvan katsominen. Kun 95 prosenttia lapsen luokkakavereista näkee elokuvan, paine on melko kova.
- Jos lapsi ei vielä ole lukenut kirjaa, vanhempien pitäisi ensin vaatia lasta lukemaan se. Näin vanhemmat saavat vinkkiä siitä, miten nuori saattaa reagoida elokuvaversioon, Dayanim kertoo."

Kielletään nälkäpeli, pelastetaan Suomi! Tämä elokuva on niin raaka, että se aiheuttaa pysyviä traumoja.

20 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Eikö hohdossa muka tapeta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä Kubrickin leffassa? Ainakin Haloran siinä tapetaan, mutta Ritvatuskin koskaan suostuisi noteraamaan sitä, koska Haloran oli afrikanamerikkalainen, ja sitten Jack kuolee, mutta sitä ei noteerata tapetuksi, sehän oli hullu kirvesmurhaaja ja kuoli kylmyyteen.

      Poista
    2. Kiitos, kerroitkin puolestani syyt miksi kuolemia ei laskettu.

      Poista
    3. Etkö ymmärrä sarkasmia? Jack oli hullu joka kuoli omaa tyhmyyttään, mitäs meni ulos ilman ulkovaatteita yli kahenkymmenen pakkasilla, siitä olen samaa mieltä. Mutta Haloran? Hän ei missään nimessä ansainnut kuolla, hän oli todella hyväntahtoinen ja ajoi sen hirmu lumituiskun läpikin vaan tarkistamaan että perheellä on kaikki kondikses.

      Poista
  4. mikä vittu on kehityspsykologi?

    VastaaPoista
  5. Nyt sie menit liian pitkälle! Nälkäpeli on yksi mahtavimmista kirjoista/elokuvista, eikä se mitään traumoja minulle ole aiheuttanut! Enemmän olen alkanut itkemään, koska se on niin surullinen, kuin alkanut pelkäämään että joku ampuisi minut! Sinut pitäisi kieltää Nälkäpelin sijasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt mulle riitti. Toisen kerran tän päivän ainana joku on suututtanut minut! Niin tässä olisi sinulle elintärkeä vinkki: älä koskaan. Siis koskaan suututa ihmissutta!

      Poista
    2. Ei helvetti, meillä on ihan oikea autisti täällä :DDD

      Poista
    3. Ritva Kuusisto19. helmikuuta 2015 18.56

      Ei ihmissusia ole.


      No siitä voidaan keskustella sit seuraavan täydenkuun aikaan mukavan yöaterian joukossa, me tullaan syömään ja sää toimit ateriana. Muista ottaa kaikki hopeakorut pois niin on kivempi syödä.

      Poista
    4. Juu, onkos ne ihmissuden sitten oikeita ammati hakkereita myös jos kerran asuinpaikkanikin tiedätte. Kerron myös poliisille laittomasta uhkauksesta.

      Poista
  6. Vika ei ole elokuvissa tai peleissä vaan itse henkilön pään sisällä. Toivottavasti joskus ihmiset tajuaisivat tämän.

    VastaaPoista
  7. Seuraavaks kielletään fast and furious?

    VastaaPoista